KissEmese

Én nem wc-zek az utcán, más miért teszi nyíltan?

hajlektalan_utcan

Mi történt az emberekkel? Míg a társadalom egyik fele modernizálódik, addig van egy réteg akik tulajdonképpen visszaállatiasodnak.
Vagy megint azzal kell szembesülnöm, hogy burokban élek, és ez már régóta így van, csak én nem vettem észre? Eddig nem ütött arcul? Vagy amik mostanában velem történtek, azok igazából mindennapos semmiségek? Mert ha így van, akkor ebből a szempontból én tényleg burokban élek, és eddig is abban lubickoltam. És akkor mindenkitől elnézést kérek, hogy felháborodtam ezeken a jelenségeken.

Az történt ugyanis velem, hogy néhány héttel ezelőtt bevásárlásból hazafelé bandukoltam a lányommal esőben. A rossz idő miatt alig jártak az utcán, ami amúgy elég forgalmas környék.
A járda kicsit kanyarodik egy hatalmas fa miatt, ezt kerültük ki éppen, mikor elénk tárult egy hatalmas pucér fenék alatta a két szőrös golyóval. A tulajdonos minden gátlás nélkül hajolt a fa alatt, és éppen odakakált.
Láttam már utcán pisilő embereket, út mellett megálló autósokat akik nem vették a fáradságot és nem fordultak el, de azért az már sok volt, hogy egy férfi délelőtt 10 órakor fenékkel a járda felé fordulva kakál, és ezt minden arra járónak nézni kell.
Szóhoz nem jutottam, gyorsan továbbmentünk. Viki azóta is megjegyzi, ha arra járunk.

Tegnap a kánikulában az orvostól vánszorogtam haza. Közel-távol nem volt ember, csak velem szemben jött egy hajléktalan.
Pontosan akkor, mikor mellém ért hatalmasat durrantott. Hosszan elnyújtott igazi citerázás volt. Lehetett volna előttem, vagy mögöttem, de nem, pont mellém érve engedte el!
Mert egyszerűen nem érdekelte. Mint ahogy a múltkor lehajolót sem. Vagy azt a középkorú  triót, akik a padon ülve üzekedtek. ( más szó nem illik a tettre, amit félrészegen műveltek a házak közti parkban ugyancsak nappal )
Mint a kutyák.
Elállatiasodnak, én erre más jelzőt nem nagyon találok. Nem foglalkoznak semmivel.

Felháborodok, de igazából nem csodálkozom rajta. Mindig is azt gondoltam, az utcán így élők pontosan azért így élnek, mert soha nem is törődtek semmivel, még magukkal sem. Leginkább magukkal nem.
Akkor miért érdekelné őket bármi más?
Talán csak az, hogy legyen meg a mindennapi kortyocska és a napi pár slukk. Ha máshonnan nem, hát a kukából!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!