KissEmese

9 hely, amiről el sem hinnéd, hogy létezik

Mindenkinek volt már a kezében utazási magazin, vagy katalógus.
Vannak helyek, melyek nem feltétlenül találhatók meg a kínálatban, sokan nem is tudják, hogy léteznek, nem hallottak róluk!

Felfedezni őket mégis érdemes….nézzük őket legalább képeken!

1: Coober Pedy – Ausztrália
Az opál fővárosának is nevezik a települést. Félsivatagos környék, világvége hangulattal. Mindössze két mesterségesen fenntartott zöld terület van: egy kis park és a sportpálya! Máshol mindenütt kő és homok!
Az elviselhetetlen meleg miatt az emberek a föld alatt élnek.

1

2

big4-oasis-coober-pedy


2: Szerelem Föld – Dél Korea
2004-ben nyílt meg a Jeju-do Szerelem Föld erotikus szoborpark. Ez tulajdonképpen egy szex orientált park. Itt 140 erotikus szobor található, melyek közül néhány interaktív: egy gombot megnyomva nézhetjük a szexuális aktusokat. A park előírja, hogy a látogatónak legalább 18 évesnek kell lennie!

1

2

3

 

3: Crooked Forest – Lengyelország
1930 körül ültették a fákat kb. 400 fát a területen. Kideríthetetlen oknál fogva a fák egy darabig vízszintesen nőttek, majd fordultak, és elkezdtek normál irányba nőni.
Az eredeti tulajdonos a fákat bútorkészítésre akarta használni, de a számításait keresztül húzta a Világháború. Így az erdő azóta is érintetlen.

1

 

4: Door to Hell – Türkmenisztán
1971-ben szovjet geológusok hatalmas gáz és olajmezőkre bukkantak a környező sivatag alatt. A falu határában is felépítettek egy fúrótornyot a földgéz kinyerésére. Ez a torony viszont egy feltáratlan föld alatti üregre épült, ami be is szakadt a ránehezedő súly alatt, és a környékről szivárgó metángáz azonnal meg is töltötte a frissen keletkezett krátert. A geológusok úgy döntöttek, meggyújtják az üregben felhalmozódott metángázt, az majd pár nap alatt úgyis ki fog égni. Ezt – az, úgy tűnik, elhibázott – döntést több, mint negyven éve hozták, a kráterben a metán azóta is kitartóan ég. (szövegforrás passport.blog.hu)

1


5: Island of the Dolls – Mexikó
A kis mesterséges sziget Don Julian Santana tulajdonában volt. A legenda úgy tartja 1950-ben tanúja volt egy kislány fuldoklásának. Attól tartva, hogy a kislány szelleme kísérteni fog a szigeten, elkezdte gyűjteni és felakasztani a babákat, amiket sokszor a szemétből szedett össze, kéz vagy láb nélkül. Több, mint 1500 rothadó baba népesíti be jelenleg a szigetet, mely turisztikai látványosság.
Állítólag a szellem még mindig ott kísért, s éjszaka a babák egymás felé fordítják a fejüket!

4

1

3

2


6: Pink Lake – Ausztrália
A Rózsaszín tó nem mindig rózsaszín. Vibráló színéhez bizonyos feltételeknek kell teljesülni, de mindenesetre tény: ez egy természeti jelenség, nincs benne semmi mesterséges!

1

2

3

 

7: The Killing Fields – Kambodzsa
A termőföldekkel körülvett futballpálya nagyságú területen körülbelül húszezer ember nyughelyéül szolgáló tömegsír található. Az áldozatok közül sok embert még haláluk előtt megkínoztak. A mezőt szegélyező fákon akasztásra alkalmas hurkokat helyeztek el. A „Gyilkos Mező” közepén egy félgömb alakú üvegvitrinben több ezer koponyát állítottak ki a Pol Pot rezsim szörnyűséges mementójaként. 
A Pol Pot rezsim munkatáboraiban a drága lőszer miatt az önnön hatalmuktól megrészegült vörös khmerek fejszét, bambuszbotot, kést használva likvidálták áldozataikat. A gyermekeknél „kéziszerszámot” sem alkalmaztak, fejüket a fák oldalához csapva oltották ki életüket.
A tömegsír vonzza a turistákat!

1

2

 

8: BonBon Land – Dánia
Ez egy gyerekek számára épült park, melynek témája az állati ürülék. Vannak itt pisilő és pukizó állatok, hányás kinézetű cukor és a hullámvasút hamis kutyakakin megy keresztül!

1

 

9: Odessa katakombák – Ukrajna
Ez a világ legnagyobb katakombarendszere, becslések szerint a labirintus 2500 km hosszú, de akad aki szerint eléri a 3000 km-t.
A katakombát az 1830-as években kezdték kiásni, mert a városnak olcsó építőanyagra volt szüksége.
Gyakran szedi áldozatait, 2 évente találnak benne összeaszalódott múmiákat.

1

 forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!