KissEmese

Azt hiszem, a férfiak más bolygóról jöttek

ellentét

A minap belefutottam egy tipikus esetbe.
Beszélgettem egy lánnyal, aki panaszkodott a párjára. Aztán véletlenül úgy alakult, hogy még aznap a fiúval is találkoztam, és váltottunk néhány szót. Majd elmesélte ugyanazt az esetet, amit a barátnője, de a saját szemszögéből.
Ugye mondanom sem kell, hogy a két sztori merőben másképp hangzott?
Hiába, más rugóra jár az agyunk nekünk nőknek, mint a pasiknak. Nem is csoda, hogy sokszor apróságokkal megyünk egymás idegeire.

Nézzünk néhány példát, ami ismerős lehet:

1: Telefonálgatás
Fiú: Egész nap hívogat. Ha nem veszem fel, addig csörget, míg nem sikerül, aztán azt mondja, csak aggódott. Pedig nincs miért, igazán.
Lány: Felhívom, mert hiányzik, kicsit beszélgetnék. Ha nem veszi fel, aggódok, persze, hogy többször csörgetem. Amikor elérem, ingerült. De minek a mobil, ha nem veszi fel, mikor hívom?

2: Eldobált zoknik
Fiú: Nem igaz, hogy nem tudom, hol a szennyes tartó. Pontosan tudom, csak nem érek oda a zoknijaimmal. Ha egyszer az ágyon ülve veszem le, nyilván oda teszem…aztán ott is marad.
Lány: Elviselhetetlen, hogy nem találja meg a szennyest. Folyamatosan gyűjtöm utána a zoknikat, gatyákat. Ő meg azt állítja, nem dobálta szét.

3: Maradék étel
Fiú: Szeretem. Mindig hagyok neki az ételből, és precízen visszarakom a hűtőbe. Erre igazán nem lehet panasza!
Lány: Utál mosogatni. Egyetlen kanál ételt képes visszarakni a hűtőbe, mondván, nekem hagyta. Egy kanál..még mutatóba sem elég, de végül én mosogatok.

4: Indulás
Fiú: Utcai ruha, cipő, kabát, pénz, kocsikulcs. Ennyi kell az induláshoz. De neki? Még tízszer megy vissza a fürdőszobába, s aztán kitalálja, a cipő színe nem megy a sálhoz. Ilyenkor majd megüt a guta!
Lány: Frizura, smink, csinos ruha, aztán megint frizura, s végül újra smink. Ellenőrzöm a táskám, aztán utoljára a sminkem, na esetleg a hajam. Ő könnyen van, kopasz, és nincs kihúzva a szeme. A cipőt sosem cserélem, csak ha a színe üti a sálam.

5: Női táska
Fiú: Hatalmas táskája van, rengeteg rekesszel. Inkább nem is gondolkodok rajta, mit rejt. Az biztos, hogy az ajtóban 10 percet állunk, mert a lakáskulcs folyamatosan eltűnik abban a feneketlen kútban.
Lány: Csupa hasznos, életbevágó dolog van a táskámban: pénz, telefon, zsebkendő, kézfertőtlenítő, tükör, szájfény, szőlőzsír, szempilla spirál, nedves törlőkendő, intim dolgok, kisolló meg még pár apróság. Sosem keresem sokáig a kulcsom, megvárom, míg a Kedves előveszi az övét.

6: Autó
Fiú: Mindig ellenőrzöm az ajtókat, tükröket, minden rendben van-e. Ő meg csak kopog a sarkaival mellettem türelmetlenül. Egy autónak nem az a legfontosabb tulajdonsága, hogy piros.
Lány: Mit nézzek egy autón? Megállunk, kiszállunk, bezárjuk az ajtót és kész. Én legfeljebb annyira figyelek, egyenesen álljon. Guruljon, a többi nem érdekel. A színe sem, bárki bármi mást állít!

el

fotó

Ismerősek a szituációk?
Nálatok is előfordulnak ilyenek?
Hiába, mi nők állítólag a Vénuszról jöttünk, az erősebbik nem meg a Marsról.
Van, amikor ez tényleg úgy tűnik.

nyitófotó

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!