KissEmese

Lásd más színben a világot-vegyél fel varázsszemüveget!

zeiss-ministyleguide-m

Nem fogadtam meg semmit,mikor átléptünk az új évbe.
Évek óta nem teszem már,mert bevallom,nem szeretek konkrétumokat eltervezni,aztán meg kudarcot vallani. Inkább csak remélem,hogy pozitív változásokat hoz az új év,s igyekszem egy kicsit jobban odafigyelni,egy kicsit toleránsabb lenni,kevesebbet morogni.
Szóval mégiscsak megfogadok dolgokat:türelmesebb leszek,nem kiabálok annyit,befogom a szám kényes helyzetekben,ilyesmiket.

A napokban gyakran belefutok a Játékkészítő promójába,s ennek kapcsán elgondolkodtam.

Ha létezne varázsszemüveg,amin keresztül máshogy látod a világot,te milyen szemüveget választanál? Mely dolgokat hiányolsz legjobban az életedből?
Türelem,tolerancia,megbocsátás,hűség,őszinteség,mosoly,nyitottság?Esetleg önzetlenség?Engedékenység a makacsság helyett?
Játsszuk azt,hogy léteznek ezek a szemüvegek.Válasszunk egyet!

Vedd fel az önzetlenség szemüvegét!
Ezen át nézve nem csak azt látod meg,hogy számodra mi a fontos,neked mi a jó.Észre fogod venni a környezeted kívánságait,egyszerre világos lesz,mit szeretne,mire vágyik a legjobb barátod,a kedvesed,a családtagod,az ismerősöd.
Ha ebben a szemüvegben figyelsz,és azokkal is törődsz akik körülötted élnek,hamar észre fogod venni,hogy szebb lesz az életed,mert mások is szívesebben törődnek majd veled.

Vedd fel az őszinteség szemüvegét!
Azt tapasztalom,túl sok a hazugság a világban.Az emberek nagyítanak,ferdítenek.Én soha nem hazudok.Legfeljebb nem válaszolok,ha a felelet,az igazság számomra kínos lenne.Ez sokszor szül nehéz helyzeteket,mert az igazságot hallani sokan nem szeretik,de én mégis azt gondolom,jó lenne,ha többen mondanának igazat.
Légy te is őszinte!Az egyenes út mindig a legrövidebb!
A szemüvegen át látni fogod ki az őszinte,s segít neked is annak lenned!

rayice1

fotó

Vedd fel a türelem szemüvegét!
Nekem ezt a szemüveget kell az idén sokkal többször hordanom. Főleg a gyereknevelés területén.Túlhajtott életünkben talán ez az egyik legfontosabb dolog,amire nagy szükség lenne.
A türelem szemüvege segít elszámolni magadban tízig,mielőtt cselekszel.Sokszor ennyi is elég!

Vedd fel a megbocsátás szemüvegét!
Gyakran haragszunk,dédelgetjük sérelmeinket.Nem mondjuk ki,nem beszéljük meg,s bennünk a kis düh vagy sérelem csak növekszik.Végül gyakran már azt sem tudjuk miért haragszunk,de a harag mélyen bennünk gyökerezik.
Elkövettek ellenünk valami vétséget?Sokszor ezek csak apróságok,nem érdemes felfújni őket.
A szemüveg segít könnyebbe megbocsátani,a kis hibákat csak kicsinek mutatja majd,nem nőnek meg hatalmasra a sérelmek.Az élet gördülékenyebb,kevésbé mérgezett lesz,meglátod.
A sérelmeket nem kell dédelgetni!

Vedd fel a mosoly szemüvegét!
Ebben a szemüvegben minden nap könnyebben ragyog fel arcodon a mosoly.Meglátod mások nevetését.Nézd csak:Ha nevetsz, a világ is visszamosolyog rád!

Váltsuk valóra a játékot! Az idén légy kicsit megbocsátóbb,türelmesebb,őszintébb és mosolyogj többet!

nyitókép

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!