KissEmese

A lányomnak bérelt helye van a szívem fő helyén

Pregnant-Mother

 

Mikor az ember lánya gyermeket vállal, fogalma sincs, mire vállalkozik. Ahogy múlnak a napok, hetek, hónapok, úgy válik egy kezdő édesanya rutinossá, edzetté.
Természetesen mindig jönnek váratlan fordulatok, helyzetek, új kihívások, de választás nem lévén, mindet megoldja a jó szülő.

A napokban nekem is meg kellett küzdenem egy problémával. Mondhatnám, hogy váratlan volt, de mégsem. Mert már egy ideje számítottam a dologra.
Az én királylányom ugyanis egy ideje már tudja, hogy egyeduralmába trónkövetelő érkezik hugi vagy öcsi személyében.
S ezzel neki elméletben nincs is semmi probléma, sőt tulajdonképpen csak előnyök származnak belőle – eddig. Hisz anyarobot folyton otthon üzemel, s minden parancsra ugrik. És ez klassz.

Anyarobot pocakja azonban egy ideje rohamos növekedésnek indult, s ez nyilvánvalóbbá tette a tényt, ami eddig olyan misztikus volt.

Tényleg testvér érkezik.

S ha már érkezik, egy 6 éves agya kattogni kezd. S ha kattog – kérdéseket szül. És kérdez. Nem egyet, százat. Nem is százat, ezret. Bonyolultabbnál bonyolultabb, csalafintább kérdések követik egymást. Amolyan 6 éves, tűéles logikával.

S egyszer csak jön az a bizonyos nagy kérdés, amire minden szülő számít, amit minden gyerek feltesz, mert ez az, ami legjobban foglalkoztatja:

– Anya, ha megszületik a kistestvérem, engem nem is fogsz már ennyire szeretni?

 

Na, most légy okos anyuka, most mit felelsz? – kérdeztem magamtól. Mert felelni kell, hisz ez élet-halál fontos, nem lehet egy könnyed legyintéssel elbagatelizálni. Nem lehet félre söpörni. 
Válaszolni kell, méghozzá jól.

Én egy papírt fogtam:
– Nézd, kicsikém, itt egy kör, ez az anya szíve. És ez benne mind a szeretet, amennyire téged szeretlek. Ha majd megszületik a baba, ez nem lesz kisebb, nem fog csökkenni.
Tudod mi történik?
Anya szíve megnő. Lesz benne ugyanakkora szeretet neked, mint eddig, de lesz sok hely a kicsinek is, apának is, meg mindenkinek, aki fontos.
Így én pont ugyanannyira foglak szeretni, mint eddig, de lesz a világon még egy ember, akinek te leszel a legfontosabb, s ő lesz a te szövetségesed mindenben. Ő lesz a testvéred. 

P1014801

 

Viki nagyon komolyan figyelt. A rajz megnyugtatta, legalábbis egyenlőre.
Biztosan futunk még néhány kört, biztosan lesznek még nehéz, majd még nehezebb pillanatok, de nem félek. Majd valahogy azokat is megoldjuk, átvészeljük. 

Mert kettőnk közt erős a kötelék – a lányomnak hatalmas, bérelt helye van a szívem fő helyén.

P1014569

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!