KissEmese

Gyereket akarok anyámtól, ha nem, megölöm!

gun

Bekapcsoltam ma a híreket este 6-kor.
Először beszámoltak arról, hogy egy apa kalapáccsal és késsel nekiesett a feleségének a lakásukban úgy, hogy otthon volt a három gyermek, a legkisebb bölcsödés.
Aztán elmondták, hogy leszúrtak némi pénzért egy 85 éves nénit.
Majd következett az a hír, hogy hogyan vertek össze a kocsmában többen egy embert.
S ez volt az első 5 perc.

Ezek után felléptem a közösségi oldalra, ahol egymás után futottak a szemem elé a borzalmasabbnál borzalmasabb bűnesetek hangzatos címei, s alattuk a számomra döbbenetes like szám.
Most komolyan? Ez kell az embereknek? Gyilkosság, erőszak, botrány, hányingerkeltő, gusztustalan cikkek? 
” Anyuka vérfertőző kapcsolatot tart fenn fiával, de büszkén vállalják és közös gyermeket szeretnének!” 
Ezzel a címmel és tartalommal futott az egyik portál írása, amire rekord mennyiségű hozzászólás érkezett. Tehát rekord mennyiségű ember olvasta. 

 

Cirkuszt és kenyeret.

 

Úgy látszik még mindig ez jön be a népeknek. Cirkusz, amin lehet csámcsogni, morogni, mutogatni másokra – így fedve vagy feledve el a saját dolgainkat.

Ennek a posztnak hangzatos címet adok.
Azért, mert egyszerűen kíváncsi vagyok arra, hányan olvassátok el. Ha tippelnem kéne azt mondanám, sokan fogtok kattintani, s aztán majd lesz nagy csalódás, hogy nincs a posztban sem szex, sem erőszak, sem gyilkosság, sem semmi mocsok.

Bocsássatok meg.

newspaper-guy

Csak elgondolkodtató a tény, hogy mennyire manipulálhatóak az emberek, mennyire egy rugóra jár mindenki agya. És az is, hogy a média ezt milyen szépen meglovagolja. 
Legyen egy cím borzasztó, szörnyű vagy döbbenetes, legyen a tartalom erőszakos vagy gyomorforgatóan gusztustalan, felháborító – és máris dől a nép. Meg a lé.
Na jó, néha az adakozás, jótékonykodás is hasít. Ha másnak adunk, valahogy akkor is elfelejtődik a saját nyomorunk. De ez a ritkább.

Kár, hogy nem a fontos dolgokkal foglalkoznak a hírekben sem, ahol a sokadik apró betűs rész szólt csak például a túlhajtott ápolónőkről, a rossz egészségügyi ellátásról. Helyette az erőszak dübörgött, hiszen a népeket ez érdekli. 

A cirkusz, no meg, hogy jusson némi kenyér.
Nekünk, mert az megint csak közfelháborító, ha másnak több jut, nekünk meg semmi, vagy alig.
Ez is tipikus emberi rossz hozzáállás, de erről majd egy másik posztban…

Szóval értem én, a lényeg a ködösítés. hogy az emberek szeme elé ilyen vagy olyan formában por hulljon, ami elfeledteti a lényeget. 
S ez jó nekünk? Néha mindenképp! De állandóan?

Nem tudom…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!