KissEmese

Most akkor menjek híd alá két gyerekkel?

2017 a változások éve lesz, jósolták sokan, és én elhittem. 
De azt gondoltam, ez nálunk kimerül annyiban, hogy ez az év már nem a babafoganás-várakozás-születés hármasával telik majd, (hisz a csemete megszületett) hanem helyette elkezdhetek más dolgokkal foglalkozni.

Szeretnék (szerettem volna) iskolába járni, lovagolni tanulni, végre megint nyaralni menni, utazni kicsit és építeni a jövőt. A családunk jövőjét.
Ennek érdekében elkezdtem takarékoskodni öreg napjaimra, nyitottam egy megtakarítást a gyerekek iskoláztatására és lakástakarékot is kötöttem, hogy egyszer majd, pár év múlva, végre saját lakásba költözhessünk.

Mert elmegy egy darabig az albérlet, de mégis jobb (lenne) egy saját lak, ami a mi ízlésünk, a mi stílusunk, a mi álmaink szerint néz ki. 
S mivel én előre tervező típus vagyok, már ki is kalkuláltam, hogy a lakástakarék 4 év múlva lejár, addig keményen gyűjtögetünk még, s aztán vásárlunk. Lakást. Sajátot.

Nos, kitaláljátok, mi a csavar a történetben? Szerintem menni fog.
Igen, jól tippeltetek!
Jelenlegi állás szerint ugrott az albérletünk. Úgyhogy ha úgy vesszük, utcára kerültünk a két gyerekkel.

Oké, oké, szó szerint nem, mivel ha minden kötél szakad, valamelyik nagyszülő befogad minket, de ez a verzió csak utolsó utáni megoldásként jöhet számításba…

Előbb nézzük meg, mik addig a lehetőségeink:

– Kereshetünk új albérletet. Ezzel máris 2 probléma van. Az első, hogy a legtöbb főbérlő kutyát-macskát-gyereket és bagót nem fogad szívesen. Isten tudja miért, de a kisgyerekes családok a nem szeretem kategóriába tartoznak, s mint ilyenek, mi is csak nagyon nehezen találnánk megfelelő lakást.
Egyértelműen úgy tűnik, a főbérlők szemében mi vagyunk a vandálok, akik kakival kenik ki a falakat és folyton üvöltöznek sikogatnak…
Ha mégis találnánk, a bérleti díjak (is) az egekbe emelkedtek újabban, s én nem szeretnék extra magas bérleti díjat fizetni senki zsebébe. Szívesebben ölném ugyanazt a pénzt a saját lakásom törlesztőrészletébe.
És itt a második variáció:
– Vásárolhatunk lakást. Nos ezzel megint gondban vagyunk. Természetesen azért, mert nem véletlenül akartunk még gyűjtögetni. Kis pénzmagunk korántsem elég az itteni magas lakásárakhoz. De még önerőnek se. Legutóbbi infóink szerint 2 ingatlan kellene fedezetnek, (amit veszünk + még egy) de nekünk nincs 2 ingatlanunk amit villanthatnánk. 
Hacsak valami nem változott, akkor egyetlen alternatíva maradt:
– Vehetünk lakást valahol máshol, ahol olcsóbbak az ingatlanok. Ez talán megoldható. Talán a most meglévő összegünk elég önerőnek egy másik lakóhelyen.
Csak mi nem akar(t)unk máshol élni!

Szóval 2017 a változások éve. Remek. Tényleg. A változás lehet jó. Sokszor jó.

De mama – én nem ilyen változást akartam!

 


fotó

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!